Her er de 29 projekter, som får penge af MUDP

MUDP: En lang række nye projekter er blevet udvalgt til at få tilskud fra Miljøstyrelsens MUDP-program. Blandt andet er der penge til bæredygtigt byggeri, afkalkning af vand og genbrug af elektronik.

Foto: Colourbox
Klaus Ulrik Mortensen
Fakta
Miljøteknologisk Udviklings- og Demonstrations Program (MUDP) er et program under Miljø- og Fødevareministeriet, der støtter udvikling, test og demonstration af miljøeffektiv teknologi.

Programmet blev oprettet i 2007 og har siden da støttet ca. 450 projekter med ca. 575 millioner kroner.

Der er i september 2017 uddelt ca. 70 mio. kr. til MUDP-projekter.
I november 2017 uddeles ca. 40 mio. kr. mere til særligt de store fyrtårnsprojekter under MUDP.

Kilde: Miljøstyrelsen

Nu er der sat navne på nogle af de projekter, som i 2017 modtager tilskud fra MUDP-ordningen. Det er 11. år programmet kører, og i år er der givet penge til 29 meget forskellige projekter inden for miljøteknologi.

“Igen i år har vi konstateret, at det vrimler med gode idéer inden for miljøteknologi. Der har således været flere spændende innovative projekter, end vi haft midler til at støtte,” siger næstformand i bestyrelsen for MUDP Jørn Rasmussen i en pressemeddelelse.

Flere penge i november
I alt er der cirka 100 millioner kroner i MUDP-puljen i 2017. I denne runde er der taget stilling til ansøgninger om tilskud til små og mellemstore projekter, som har fået tilsammen cirka 70 millioner kroner. Tilskud til særligt de store fyrtårnsprojekter, som typisk er demonstrationsprogrammer i fuld størrelse, bliver først givet i november.

Altinget logoEnergi og Forsyning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget energi og forsyning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00