Her er de nye miljøordførere

NYE ANSIGTER: Efter folketingsvalget er der sket en stor udskiftning blandt ordførerne på miljøområdet. Syv er nye på det grønne område. Mød dem her.

Fire af de nye miljøordførere er også&nbsp;nyvalgte medlemmer af Folketinget. <br>
Fire af de nye miljøordførere er også nyvalgte medlemmer af Folketinget.
Foto: ft.dk
Emma Qvirin Holst

Kun to af Folketingets miljøordførere er fortsat på posten efter folketingsvalget i juni. Det betyder, at der syv nye navne i ordførerkredsen, hvor fire af dem også er helt nye på Christiansborg. Der er dog også en tidligere miljøminister, der vender tilbage til det grønne område.

Få overblik over de nye miljøordførere herunder:


Maja Panduro Maja Panduro (S) erstatter Mette Reissmann som miljøordfører for Socialdemokraterne efter folketingsvalget. Maja Panduro er valgt i Østjyllands Storkreds, og før valget var hun politisk ordfører for Socialdemokraterne.
Hun er født i 1982 i Randers, hvor hun også var opstillet som spidskandidat for Socialdemokraterne. Hun har en bachelor i statskundskab fra Aarhus Universitet og en tillægsuddannelse i journalistik fra Journalisthøjskolen. I 2009 indtrådte hun i Folketinget, da hun overtog Svend Aukens plads. I 2011 opnåede Maja Panduro for første gang direkte valg til Folketinget.

Altinget logoEnergi og Forsyning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget energi og forsyning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00