Horesta: Giv os enkle regler

RESSOURCEPLAN: Hotel- og restaurationsbranchens organisation, Horesta, efterlyser økonomiske incitamenter og enklere regler for at leve op til ressourceplanens mål om at firdoble genanvendelsen af organisk affald.
Jon David Finsen
Der skal være en økonomisk gulerod for restauranter og hoteller, hvis de skal øge genanvendelsen af deres madaffald.

Det mener hotel- og restaurationsbranchens organisation, Horesta, som i 11. time har indgivet et høringssvar til regeringens ressourceplan.

"Hvis man vil have vores medlemmer til at sortere mere affald, er det nødvendigt med et økonomisk incitament for at sortere det organiske affald fra," siger miljøchef hos Horesta, Mikael Holt Jensen.

Kan ikke være sikker på at affaldet hentes
I brancheorganisationens høringssvar, som på mange måder er et ekko af Dansk Erhvervs tidligere udmeldinger, lægger Horesta vægt på, at det langtfra er klart, hvordan man skal nå ressourceplanens målsætning. En målsætning, som blandt andet lægger op til at firdoble genanvendelsen af organisk affald fra 17 til 60 procent på fire år.

Altinget logoEnergi og Forsyning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget energi og forsyning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00