Lilleholt: Vandsektoren står ikke stille

EFFEKTIVISERING: Forsyningsminister Lars Christian Lilleholt (V) forklarer ny analyse af effektiviseringspotentialet ved reformer af blandt andet vand og spildevand.

Martin Lorentsen

I december 2015 udbød Finansministeriet en analyse, der skal undersøge effektiviseringspotentialet ved reformer af el, gas, vand, spildevand, varme og affald.

Det er det nuværende effektiviseringskrav på 3,3 milliarder kroner i 2020, som analysen skal bygge over. Den nye analyse har medført undren hos forsyningsbranchen og folketingspolitikere.

Socialdemokraternes energiordfører, Jens Joel, er en af de politikere, der sætter spørgsmålstegn ved den nye analyse. Torsdag 14. januar 2016 spurgte Jens Joel ind til den yderligere effektivisering på reformer.

“Jeg vil bare høre, hvad regeringen tænker omkring de her nye reformovervejelser, som kommer, inden vi faktisk er færdige med at lave den sidste reform," lød det fra Jens Joel.

Det var forsyningsminister Lars Christian Lilleholt, der var i den varme stol, og ifølge ham er det vigtigt at effektivisere yderligere, når det nuværende effektiviseringskrav er gennemført.

“Der er jo ikke noget, der står stille, og det gør vandsektoren i Danmark heller ikke. Vi iværksætter et arbejde for at se på, hvilke muligheder der er efterfølgende, når det her er gennemført, og vi kommer på den anden side af 2020,” forklarede Lars Christian Lilleholt.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Jens Joel

MF (S), beskæftigelsesordfører, næstformand i folketingsgruppen
cand.scient.pol. (Aarhus Uni. 2006)

Lars Christian Lilleholt

MF (V), fhv. energi-, forsynings- og klimaminister
journalist (DJH 1993)

0:000:00