Minister: Borgere skal ikke klemmes grundet strid om statsligt klimaansvar

HENSIGTER: Hård kystsikring og begrænset klageadgang er blandt de tiltag, som skal hjælpe kommunerne med at beskytte borgerne mod oversvømmelser. Men slagsmålet om det overordnede ansvar mangler stadig at blive taget.

Foto: Toke Kristiansen/Altinget
Klaus Ulrik Mortensen

Jeg kan garantere, at der kommer nye løsninger på bordet forstået på den måde, at der bliver ændret i lovgivningen, hvis det er nødvendigt, og der er et flertal for det i Folketinget.

Esben Lunde Larsen (V)
Miljø- og Fødevareminister

Esben Lunde Larsen (V) kunne ikke have ønsket sig et pænere bagtæppe, da han tirsdag middag tog imod pressen i Miljø- og Fødevareministeriets lokaler på Slotsholmsgade i København.

Og her taler vi ikke om de betongrå rammer, som ubesværet leder tankerne tilbage til firsernes folkeskole og kommunale rådhusbyggerier.

Men derimod det patchwork af velaffodrede borgmestre, som på gårsdagens møde havde fået, hvad de var kommet efter: Muligheden for at se ministeren i øjnene og forklare ham, hvorfor det er afgørende, at der kommer klarere rammer for kommunernes arbejde med kystsikring og klimatilpasning.

Altinget logoEnergi og Forsyning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget energi og forsyning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00