Nordjysk energialliance ser dagens lys

Seks nordjyske partnere står bag House of Energy, der vil sætte skub i væksten i Nordjyllands energivirksomheder. 

Sara Ridder

Der er indgået en ny energialliance mellem Fjernvarmeklyngen FleksEnergi, vindklyngen Hub North, brintorganisationen Hydrogen Valley/Cemtec i Hobro og Erhvervshus Nord i Frederikshavn, Aalborg Universitet og NordDanmarks EU-kontor.

De har indgået en alliance under navnet House of Energy, der har som mål at skabe mere vækst og flere arbejdspladser til Nordjyllands energivirksomheder, og bliver støttet af Vækstforum.

"Energisektoren spiller en både væsentlig og bærende rolle i regionens erhvervsliv. Derfor er det en strategisk beslutning i Aalborg Kommune at satse stærkt på at udvikle energiområdet både på erhvervs- og forskningssiden. Vi har en forventning, om at energi som fagområde vil komme til at spille en voksende rolle i fremtidens Nordjylland, og derfor er det også oplagt at indgå et strategisk og målrettet samarbejde med andre vigtige parter, som har samme interesse," udtaler Tonny Skovsted Thorup, erhvervschef i Aalborg Kommune, til Energy-Supply

House of Energy skal være med til at udbygge Nordjyllands position bl.a. inden for fjernvarme, vindenergi, brint og brændselsceller, og samarbejdet skal udfolde sig i form af fælles projektudvikling og internationalisering, virksomhedskontakt, erhvervsfremme og matchmaking samt endelig branding, synliggørelse og fælles arrangementer.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00