Debat

Forskere: Bandepakke ignorerer resocialisering

DEBAT: Det er samfundsmæssigt et stort problem, når Søren Pape Poulsens (K) ignorerer spørgsmålet om resocialisering i regeringens bandepakke, skriver professor Line Lerche Mørck og postdoc Tina Wilchen Christensen.

Kronik: Kovending i kampen mod spiritus- og hashkørsel

KRONIK: Den nye sprit- og hashkørselsaftale er en kovending i mange års politiske bestræbelser på at bekæmpe spiritus- og narkokørsel, da de gældende regler lempes markant, skriver Niels Waage, forhenværende præsident for Retten i Roskilde. 

DKR: Bandemedlemmer skal motiveres til at vælge en anden vej

DEBAT: Det er fristende at øge straffene, når man vil bandekriminaliteten til livs. Men det virker ikke forebyggende. Bandemedlemmer skal motiveres til at vælge en anden vej, skriver Henrik Dam, formand for Det Kriminalpræventive Råd.

Paneldebat om Papes bandepakke

DEBAT: Hvordan kommer vi rocker- og bandekriminaliteten til livs? Et nyt debatpanel sætter fokus på regeringens udspil til en ny bandepakke. Mød panelet her. 

Alternativet: Papes bandepakke er dyr symbolpolitik

DEBAT: Så længe regeringens bandepakke fokuserer markant mere på straf frem for forebyggelse, er der blot tale om symptombehandling. Og en dyr en af slagsen, skriver Carolina Magdalene Maier (ALT).