Asylstramninger vedtaget

ASYL: Med støtte fra DF, K, LA og det meste af V fik regeringen tirsdag vedtaget sine asylstramninger.

Lasse Lange

Flygtningne med asyl i Danmark kan fremover først søge om familiesammenføring, et år efter de har fået asyl.

Det er en af flere stramninger på asylområdet, som Folketinget tirsdag vedtog.

Lovforslaget blev stemt igennem af SR-regeringen, Konservative, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og det meste af Venstre.

Venstres tidligere integrationsminister og retsordfører og nuværende medlem af Folketingets kirkeudvalg og udvalg for forretningsorden, Birthe Rønn Hornbech, stemte som det eneste Venstre-medlem nej til forslaget sammen med Enhedslisten, SF og løsgængeren Uffe Elbæk.

Ventres nuværende retsordfører, Karsten Lauritzen, der har kritiseret lovforslaget en hel del undervejs, siger, at Venstre støttede lovforslaget, fordi det trods alt var bedre end status quo.

“Vi må erkende, at der er tale om en mikro-stramning, og vi har sagt, at vi vil stemme for enhver stramning. Det var det bedst opnåelige i den nuværende parlamentariske situation," siger han til Altinget.

Han har forståelse for, at Birthe Rønn Hornbech brød partidisciplinen og stemte imod resten af Venstre.

“Det har jeg sympati for, for lovforslaget er noget sjusk og noget juks, og det kommer til at give en masse problemer,” siger han.

Justitsminister Mette Frederiksen (S) sagde ved tredjebehandlingen, at lovforslaget er udtryk for den rette balance, der på den ene side yder mennesker beskyttelse nu og her og på den anden side sørger for, at flere kan vende hjem til deres hjemland sidenhen.

0:000:00