Genlæs debat om politiets fremtid

POLITIDEBAT: Et debatpanel har sat fokus på, hvordan fremtidens politi skal se ud, og hvad den næste politiaftale skal indeholde. Læs eller genlæs alle indlæggene her.

Foto: Colourbox
Kristian Andersen

Februar måneds angreb i København har skabt fornyet opmærksomhed om politiets arbejde. Det sker, samtidig med at tiden for en genforhandling af politiaftalen nærmer sig.

I den nuværende aftale for 2012-2015 er der blandt andet fokus på en styrkelse af politiets indsats mod bander, indbrud og grænseoverskridende kriminalitet, men aftalen indeholder også effektiviseringskrav for et par hundrede millioner kroner.

Men hvordan er det så gået? 

Er der for meget måling og vejning og for lidt borgerkontakt og klassisk politiarbejde i politiet? Passer politiets rammer til de aktuelle udfordringer? Er ordensmagten klædt godt nok på til at forhindre og opklare hverdagens små forbrydelser og avanceret økonomisk kriminalitet, bandeaktivitet og terror?

Altinget: justits har spurgt et panel bestående af beslutningstagere, aktører og fagfolk: Hvordan skal fremtidens politi se ud, og hvad skal den næste politiaftale indeholde?

Mød hele panelet her, og læs eller genlæs panelets debatindlæg nedenfor.

Oxfeldt: Vi har brug for et politi med overskud

DEBAT: Politiet har brug for et overskud af timer, hvis fremtidens udfordringer skal løses, og borgerne skal hjælpes. Et overskud, som for længst er blevet sparet væk, skriver Claus Oxfeldt, formand for Politiforbundet.

Bragt 19. marts. Læs indlægget her

0:000:00