Københavns Politi overtager fængsel

EJERSKIFT: Politigårdens Fængsel i København overgår senere på året fra Kriminalforsorgen til Københavns Politi. Det sker både af sikkerhedsmæssige og økonomiske hensyn.

Foto: Nils Meilvang/ Scanpix
Kim Rosenkilde

Politigårdens Fængsel overgår til Københavns Politi, når det nye Storstrøm Fængsel åbner efter sommerferien i år.

Det er besluttet, at Kriminalforsorgen overdrager Politigårdens Fængsel til Københavns Politi, skriver Kriminalforsorgen i en pressemeddelelse. Ejerskiftet sker, når det nye Storstrøm Fængsel åbner efter sommerferien 2017.

Politigårdens Fængsel huser i dag særligt hårde indsatte, som optræder voldeligt eller truende, og hvis tilstedeværelse derfor skaber en særlig risiko for overgreb på medindsatte, personale og andre i institutionen. De indsatte i Politigården flyttes i løbet af de kommende måneder til Vestre Fængsel, hvor de skal afsone.

Når Københavns Politi overtager de 25 fængselspladser på Politigården, skal de bruges til detentionsceller, og det er vurderingen, at ændringen vil samlet give en mere effektiv udnyttelse af Politigården. Men også i Kriminalforsorgen er man meget tilfredse.

Indtil Københavns Politi endeligt overtager Politigårdens Fængsel vil kriminalforsorgen have mulighed for at benytte fængslet som nødkapacitet.

”Både vi og politiet er rigtig glade for aftalen. Politiet har brug for bygningen, og for Kriminalforsorgen er det både sikkerhedsmæssigt og økonomisk en bedre løsning,” siger fungerende direktør i Kriminalforsorgen Ole Hansen. 

Han forklarer blandt andet, at der på Politigårdens Fængsel ikke er mulighed for at etablere alle de kontrolforanstaltninger, som kræves for en institution i højeste sikkerhedskategori. Dermed undgår Kriminalforsorgen også en nødvendig og omkostningsfyldt sikkerhedsopgradering.

 

0:000:00