Ombudsmanden: Urimelig lang sagsbehandlingstid i politiet

REDEGØRELSE: En omorganisering af kørekort-sager førte til uacceptabel lang ventetid for borgerne, lyder det fra Folketingets Ombudsmand.

Foto: Colourbox.dk
Amalie Bjerre Christensen

Sagsbehandlingstiden i sager om kørekort har været for lang.

Sådan lyder det fra Folketingets Ombudsmand, der kritiserer politiet for at have haft uacceptabelt lange sagsbehandlingstider i forbindelse med fornyelse og generhvervelse af kørekort.

Den længere sagsbehandlingstid og større sagsophobning opstod, efter politiet lavede en omorganisering og samlede behandlingen af blandt andet kørekort i to administrative centre.

40.000 uafsluttede sager
Ændringen betød, at der i august 2015 var 40.000 uafsluttede kørekort-sager, hvor hver tiende sag havde en behandlingstid på mere end 8 måneder. En sagsbehandlingstid, som ifølge Ombudsmanden var skyld i, at flere borgere, der var afhængige af et kørekort eksempelvis i deres job, kom i klemme.

Ifølge Ombudsmanden har det taget mere end to år at genskabe den normale drift i de respektive centre. Han henviser til, at det skyldes fejlvurderinger og fejlberegninger i planlægningsfasen ved etableringen af de nye centre.

”Når en myndighed bliver omorganiseret, vil det ofte resultere i længere sagsbehandlingstider. Det kan efter omstændighederne accepteres i en kortere periode, men mere end to år, som det var tilfældet ved politiets administrative centre, er alt for længe,” siger Folketingets Ombudsmand, Jørgen Steen Sørensen i en pressemeddelelse.

I efteråret 2014 blev sager om kørekort, ATK (Automatisk Trafik-Kontrol), tilladelser og våben fra politikredsene vest og øst for Storebælt placeret hos henholdsvis Københavns Vestegns Politi (Administrativt Center Øst) og Midt- og Vestjyllands Politi (Administrativt Center Vest).

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Jørgen Steen Sørensen

Højesteretsdommer, fhv. Folketingets Ombudsmand
cand.jur. (København Uni. 1990)

0:000:00