Sådan vil Troels Lund bekæmpe sagspukkel i klagenævn

KLAGER: Sagspuklen i Natur- og Miljøklagenævnet er nu så stor, at erhvervs- og vækstministeren sætter ind med en række tiltag. En ren tilståelsessag, mener DN. Landbruget uddeler ros.

Foto: Jens Astrup
Hjalte T. H. Kragesteen

Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V) er klar med tre initiativer, der skal imødekomme bekymringerne for stigende sagsbehandlingstider i de nye klagenævn.

Tiltagene sigter mod at nedbringe en stor mængde sager, der på grund af udflytning til Viborg, har hobet sig på Natur- og Miljøklagenævnets bord.

For det første lægger man op til sammensætte ”et korps” af tidligere medarbejdere, som i ”en periode” skal være med til at nedbringe sagspuklen. For det andet vil man ”i en periode” ansætte ekstra medarbejdere. Og for det tredje skal Kammeradvokaten (statens advokat) inddrages.

Som en del af regeringens udflytning af arbejdspladser er det blevet besluttet at samle statens 14 nævn i Nævnenes Hus i Viborg. Det har dog haft den negative effekt, at stor del medarbejdere i Natur- og Miljøklagenævnet ikke er flyttet med, og det er ifølge erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen en medvirkende årsag til, at sagsbunken vokser.

Det her er en tilståelsessag.

Michael Leth Jess
Direktør for Natur og Plan, DN

Hvad de nye initiativer koster, hvor stor den nuværende sagspukkel er, og hvad effekten bliver af de nye tiltag, har det ikke været muligt at få uddybet. Erhvervs- og vækstministeriet vil senere på ugen komme med en mere detaljeret udmelding, lyder det.

Altinget har tidligere beskrevet, at sagsbehandlingstiden i Natur- og Miljøklagenævnet på grund af udflytningen vil komme til at stige med 15 procent i 2016. Det vil helt konkret betyde, at borgere og virksomheder i gennemsnit skal vente 39 dage mere for at få behandlet deres sager i 2016. Ifølge Natur- og Miljøklagenævnet er det uvist, hvor lang tid sagsbehandlingen vil blive forlænget.

Ministeren fastholder i en pressemeddelelse, at det er den rigtige beslutning at flytte klagenævnene.

"Det giver rigtig god mening, både fagligt og praktisk, at samle de mange nævn under en ny styrelse tæt på det i øvrigt store juridiske miljø i Viborg," siger erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen og fortsætter:

”Styrelsen har allerede ansat mange højt kvalificerede medarbejdere, og det er for at give både dem og borgerne en god start med den nye styrelse, at vi sætter vi ind med ekstra ressourcer, så snart vi kan se, at et enkelt område har udfordringer med at bevare det ønskede serviceniveau.”









0:000:00