Debat

Velkommen til Justitsdebatten

JUSTITSDEBATTEN: Altingets debatkoncept for justitsområdet skydes i gang med en retsordførerunde. Mød debattørerne og læs mere om Justitsdebatten her.

Foto: Colourbox
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Altinget : justits starter i dag, den 11. september, et koncept, som forhåbentlig kan styrke og fokusere både den retspolitiske og faglige debat i Danmark. 

Vi kalder konceptet for Justitsdebatten, der vil stille skarpt på særligt udvalgte emner og/eller problemstillinger inden for justitsområdet.

Det første debatpanel til Justitsdebatten består af seks retsordførere, som på skift leverer skarpe og nuancerede indspark i den retspolitiske debat.

Hvert emne bliver debatteret over fire uger, hvorefter både emne og debatpanel skiftes ud.

Du kan læse mere om debatpanelet her:

 

Trine Bramsen Trine Bramsen, retsordfører for Socialdemokraterne.
Trine Bramsen er uddannet cand.scient.soc. ved Roskilde Universitet. Hun blev for første gang valgt ind i Folketinget for Socialdemokraterne i 2011. I løbet af sin parlamentariske karriere har Trine Bramsen været formand for Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik (2011). I dag er hun rets- og menneskerettighedsordfører. Ved siden af sin politiske karriere har Trine Bramsen bl.a. været seniorkonsulent hos Deloitte Business Consulting (2007-2011), forskningsassistent ved Københavns Universitet (2006- 2007) og arbejdsmarkedspolitisk medarbejder, Danmarks Socialdemokratiske Ungdom (2005-2007).


Tom Behnke Tom Behnke, næstformand for Folketingets Retsudvalg og retsordfører for De Konservative.
Tom Behnke er uddannet politibetjent ved Politiskolen København. Han blev for første gang valgt ind i Folketinget i 1990 for Fremskridtspartiet. Fra 2000 Folketingsmedlem for medlemsgruppen Frihed, inden han i 2001 blev valgt ind for Konservative. I løbet af Tom Behnkes parlamentariske karriere 
har han været næstformand for den konservative folketingsgruppe, gruppeformand og gruppesekretær. I dag er han næstformand for Folketingets Retsudvalg, forsvars-,
 grundlovs-, indfødsrets-, 
integrations-,
 menneskerettigheds- og 
retsordfører.

Karina Lorentzen Dehnhardt Karina Lorentzen Dehnhardt, formand for Folketingets Retsudvalg og retsordfører for Socialistisk Folkeparti.
Karina Lorentzen Dehnhardt er uddannet lærer fra Haderslev Statsseminarium. Inden hun blev lærer, blev hun også uddannet akademiøkonom fra Esbjerg Business College med speciale i handel med Østeuropa. Karina Lorentzen Dehnhardt blev første gang valgt ind i Folketinget for Socialistisk Folkeparti i 2007. I dag er hun formand for Retsudvalget og er udover at være retsordfører også dyrevelfærds-, indfødsrets-, integrations-, menneskerettigheds- og grundlovsordfører.

Simon Emil Ammitzbøll Simon Emil Ammitzbøll, retsordfører for Liberal Alliance.
Simon Emil Ammitzbøll har en bachelorgrad i socialvidenskab fra Roskilde Universitet. Han blev for første gang valgt ind i Folketinget i 2005 for Radikale Venstre. Fra 2008 var Simon Emil Ammitzbøll folketingsmedlem uden for folketingsgrupperne, inden han blev valgt ind for Liberal Alliance i 2009. Simon Emil Ammitzbøll har været formand for Ligestillingsudvalget i 2011-2012 samt formand for Liberal Alliances folketingsgruppe fra 2010. I dag er han, udover at være retsordfører, også
 grundlovsordfører, politisk ordfører 
og sundhedsordfører.
 

Peter Skaarup Peter Skaarup, retsordfører for Dansk Folkeparti.
Peter Skaarup er uddannet ved Aarhus Katedralskole. Han blev for første gang valgt ind Folketinget for Dansk Folkeparti 2007. I dag er Peter Skaarup næstformand for Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik og retsordfører. Tidligere har han været næstformand for Dansk Folkepartis folketingsgruppe fra 1998-2012 og formand fra 2012. Derudover har han også været næstformand for Dansk Folkeparti 1998-2012. Peter Skaarup har også siddet som sekretariatschef for partiet.

Jeppe Mikkelsen Jeppe Mikkelsen, retsordfører for Radikale Venstre.
Jeppe Mikkelsen har en almen studentereksamen fra Horsens Statsskole. I 2007 stiftede han Radikal Ungdom Horsens og Skanderborg, og fungerede som formand indtil 2009. Derudover blev han valgt som næstformand for hovedbestyrelsen i Radikal Ungdom i 2008 til 2009. Jeppe Mikkelsen blev for første gang valgt ind i Folketinget for Radikale Venstre i 2011. I dag er han folkeoplysningsordfører, It-ordfører, friskole- og efterskoleordfører 
samt
 retsordfører.

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Peter Skaarup

MF (DD)
student (Aarhus Katedralskole 1982)

Tom Behnke

Direktør, Egå Træfældning, politiassistent, fhv. MF (K)
politibetjent (Politiskolen København 1991)

Trine Bramsen

MF (S), fhv. forsvarsminister, transportminister og minister for ligestilling
cand.scient.soc. (Roskilde Uni. 2007)

0:000:00