Mindeord: Fhv. direktør og advokat Hans Levy (79)

Søretsjuristerne Jan Erlund, Bent Nielsen og Knud Pontoppidan har skrevet mindeord om den tidligere direktør i Assuranceforeningen Skuld og Danske Rederes Retsværn, advokat Hans Levy, der er død, 79 år gammel. 

Hans Levys professionelle virke kom til at ligge inden for den maritime jura (søretten) og særlig søforsikring (Protection & Indemnity). Det blev i første række Assuranceforeningen Skuld og Dansk Rederes Retsværn, der fik gavn af hans arbejdsindsats.

Han var i mere end 30 år administrerende direktør for de to foreninger, og i den egenskab blev han en værdsat støtte og rådgiver for danske rederier, ikke mindst ved retslige konflikter i udlandet.

Han var en kyndig jurist med en god dømmekraft, hvilket vi advokater som modparter lærte at sande og respektere, og som medparter kunne drage nytte af. Hans ekspertise gav ham sæde i nationale og internationale søretslige fora, så som Det Danske Sølovsudvalg, komiteer inden for Comité Maritime International og i Documentary Council i BIMCO.

I privatlivet var han glad for sport. Som ung var Hans' sidste bolværk, når Rederiforeningens håndboldherrer tørnede ud, og som rytter foretrak han ridebanespringning, hvor han modigt og dristigt forcerede forhindringerne, ikke altid med fuld kontrol med hesten Margaux.

Senere blev det golf og bridge, og i særlige venners lag under rejser til internationale møder var det kortspillet, hjertefri, med selvopfundne konventioner, der blev dyrket. Han var i flere år næstformand i Furesø Golfklub, men golfen blev også dyrket i Sydfrankrig med familiens feriehus i Callians som base.

Det var huset på Kajerødvej i Birkerød, der dannede rammen om festlige sammenkomster med den store vennekreds, hvor der også var plads til familielivet med Elisabeth og de fem sammenbragte børn.

Borset fra det sidste halve år hvor sygdom plagede ham, fik han gode år i sit otium som familiefar, morfar og farfar.

En god ven, som vi vil savne.

0:000:00