DF støtter ældrebesparelser i 24 kommuner

VÆRDIGHED: 29 kommuner har ifølge Ældre Sagen sparet på bevillingerne til ældreområdet trods den såkaldte værdighedsmilliard. I hovedparten af kommunerne med støtte fra Dansk Folkeparti.

Kristian Thulesen Dahl og Peter Skaarup bebudede på partiets sommergruppemøde, at de også ved efterårets finanslovsforhandlinger vil holde fokus på ældreområdet.
Kristian Thulesen Dahl og Peter Skaarup bebudede på partiets sommergruppemøde, at de også ved efterårets finanslovsforhandlinger vil holde fokus på ældreområdet.Foto: Ólafur Steinar Gestsson/ Scanpix
Kim Rosenkilde
Fakta
Venstre mest spareivrig
I det samlede billede står Dansk Folkeparti  langt fra alene med det politisk ansvar for de besparelser, Ældre Sagen peger på. 

Venstre er med i budgetforlig i 27 af de 29 kommuner, mens Socialdemokraterne støtter budgettet i 25 af kommunerne. For Konservative og SF er det samme tilfældet i henholdsvis 20 og 19 kommuner.

*RETTET (18/08 kl. 11.45): Oprindeligt fremgik det af faktaboksen, at Venstre var med i budgetforlig i 28 af kommunerne og Socialdemokraterne i 24 af kommunerne.

Kilde: Altingets gennemgang af budgetforlig og Ældre Sagen

Mens Dansk Folkepartis top kritiserer kommuner for at spare på de ældre, så er det i langt de fleste tilfælde sket med støtte fra partiets lokale byrådsmedlemmer.

På trods af indførelsen af den såkaldte værdighedsmilliard blev der ifølge Ældre Sagen skåret i bevillingerne til de over 80-årige i 29 af landets kommuner fra 2015 til 2016.

I 24 af de kommuner har Dansk Folkeparti stemt for budgettet. Det viser en gennemgang af sidste års budgetforlig i de pågældende kommuner, som Altinget har gennemført.

Dokumentation

Skaarup og Thulesen Dahl om ældrebesparelser

På Dansk Folkepartis sommergruppemøde i Svendborg adresserede formand Kristian Thulesen Dahl og gruppeformand Peter Skaarup de kommunale besparelser på ældreområdet, som ifølge Ældre Sagen er sket fra 2015 til 2016.

Her er, hvad der blev sagt ved det pågældende pressemøde:

"I 29 kommuner ser det ud til, at man bruger færre penge på trods af de midler, vi har tilført."

"Det er klart, at det vil vi have analyseret nærmere, for det går jo ikke."

"Når Folketinget offensivt siger, at der er brug for flere penge, og nu giver flere penge, så dur det ikke, at nogle kommuner så ikke gør det, de skal."

Se hele pressemødet her.


Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00