Debat

En blandet beskæftigelsesreform

DEBAT: På trods af, at regeringen på forhånd havde lavet en aftale med Venstre, har Dansk Folkeparti sat væsentlige aftryk på beskæftigelsesreformen. Reformen vil få flere i arbejde hurtigere. Det skriver Bent Bøgsted, beskæftigelsesordfører for Dansk Folkeparti.

Foto: ft.dk
Nikolaj L. Simonsen
GDPRDeleted
Vis mere
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Bent Bøgsted
Beskæftigelsesordfører, Dansk Folkeparti

Så blev der aftalt en reform af beskæftigelsesindsatsen. Det var ikke nemt, når nu regeringen pludselig indgik en aftale med Venstre om rammerne for, hvad reformen skulle indeholde. Det betød jo, at de gode argumenter skulle frem for at få ændringer igennem.

Reformen blev ikke helt, som DF gerne havde set den. DF var klar til at give A-kasserne chancen for at bevise, at de var bedre til at få ledige i arbejde. Men det ønskede Venstre ikke, og mon ikke beskæftigelsesministeren rev sig lidt i håret, da hun skulle acceptere Venstres krav om, at A-kasserne ikke skulle have de ledige dagpengemodtagere de første seks måneder af ledighedsperioden.

Seniorerne bliver ikke overset
Dansk Folkeparti har trods alt fået indrømmelser, og ser man på forliget, er den direkte jobformidling, noget som DF har talt om længe - og det er med. Jeg fik også en aftale med om en indsats for ledige seniorer, der skal hjælpe flere i arbejde, når de er over 50 år.

Fakta
Bland dig!
Send dit debatindlæg til [email protected] og deltag i debatten på Altinget | Arbejdsmarked.

Det var også vigtigt for DF at få en aftale om, hvordan kommunerne skal have refusion til deres udgifter, da der er mange kommuner, der er hårdt spændt for økonomisk.

Aftalen om, at de ledige skal have kurser, der er målrettet til, hvad arbejdsgiverne efterspørger, var også højt prioriteret, og det skal være med til at kvalificere de ledige til det, arbejdsgiverne efterspørger af kvalifikationer.

Reformen blev ikke helt, som DF gerne havde set den. DF var klar til at give A-kasserne chancen for at bevise, at de var bedre til at få ledige i arbejde. Men det ønskede Venstre ikke, og mon ikke beskæftigelsesministeren rev sig lidt i håret, da hun skulle acceptere Venstres krav om, at A-kasserne ikke skulle have de ledige dagpengemodtagere de første 6 måneder af ledighedsperioden.

Bent Bøgsted
Beskæftigelsordfører, Dansk Folkeparti

Der bliver tale om en styrket voksenelev-ordning - og om uddannelse på 80% af dagpengesatsen til dem, der har arbejdet længe og egentlig godt kan det faglige, men mangler den teoretiske del af en uddannelse.

Det var desuden vigtigt for DF at få en aftale om, hvad forhandlingerne om refusion og udligning skulle indeholde, og det fik vi en aftale med om.

Afskaffelsen af g-dage
Som noget af det sidste i forhandlingerne smed jeg et krav om afskaffelse af arbejdsgiverbetalte ledighedsdage for ansættelser under 3 måneder på bordet, de såkaldte g-dage. Det var med baggrund i et beslutningsforslag, jeg tidligere havde haft i salen.

Der fik jeg god hjælp fra Konservatives Mai Mercado, der forhandlede videre med Beskæftigelsesministeren om det - og tak til Mai for en rigtig god indsats, der betød, at G-dagene for korttidsansættelser dermed kan slutte.

Jeg håber og tror på, at når det først er vedtaget, vil det betyde flere, der kommer i beskæftigelse hurtigere.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00