Endnu et byrådsmedlem udsat for hærværk

SKYGGESIDEN: Igen har en lokalpolitiker oplevet bagsiden af at engagere sig i lokalt demokrati. Freja Södergran (DF), byrådsmedlem i Helsingør Kommune, vågnede fredag til en smadret bilrude.

Modelfoto.
Modelfoto.Foto: /ritzau/Thomas Borberg
Kristoffer Kvalvik

Endnu engang er et byrådsmedlem blevet udsat for hærværk. Denne gang er det gået ud over Freja Södergran (DF), der er byrådsmedlem i Helsingør Kommune. Hun har fået smadret sin bilrude med en havekrukke.

”Vi har et fantastisk demokrati i Danmark og jeg elsker at være en del af det. Jeg bryder mig knap så meget om hærværk, chikane og trusler,” skriver hun på Facebook.

Freja Södergran måtte berolige sine skræmte børn, der spurgte ind til episoden.

”Hvad svarer man lige her? At det er en del af jobbet?? Gu er det ej! Jeg finder mig simpelthen ikke i, at 4 ud af 10 lokalpolitikere skal udsættes for det her,” skriver hun på Facebook og henviser til Altingets undersøgelse, der viser, at fire ud af ti lokalpolitikere har oplevet trusler eller chikane.

Partier kaldt til drøftelse
Økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll (LA) reagerede tidligere på ugen på den store andel af lokalpolitikere, som har følt sig truet og chikaneret.

”Jeg tilkalder Folketingets partier til drøftelse omkring, hvad vi kan gøre ved det her,” sagde han.

Simon Emil Ammitzbøll vil ikke komme med et konkret forslag til en løsning på problemet forud for drøftelsen.

”Det er for vigtigt til at komme med tre hurtige skud fra hoften. Vi skal sætte os ned og se dybere på, hvad omfanget og niveauet er. Så kan vi se, hvordan man kan håndtere det,” sagde han.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00