Halv milliard væk på to år

KASSEN TØMT: Henstillet gæld, prestigiøst byggeprojekt og skattegæld betød, at kommunekassen i Helsingør blev 552 millioner kroner fattigere på to år. Men nu går det fremad, siger borgmester Johannes Hecht-Nielsen.

Oprydning i det økonomiske rod i kommunen har kostet det meste af Helsingørs 800 millioner kroner store kassebeholdning, siger borgmester Johannes Hecht-Nielsen (V).
Oprydning i det økonomiske rod i kommunen har kostet det meste af Helsingørs 800 millioner kroner store kassebeholdning, siger borgmester Johannes Hecht-Nielsen (V).Foto: Helsingør Kommune
Lasse Lange

Helnigør har oplevet gevaldige udsving i kassebeholdningen de senere år. Den toppede på næsten 800 millioner i 2008, mens den i 2011 var nede på 82 millioner kroner. Alene fra 2009 til 2011 faldt kommunens kassebeholdning med 552 millioner kroner. For første gang i en årrække kom der i 2012 lidt flere penge i kassen.

Borgmester Johannes Hecht-Nielsen (V), hvorfor er Helsingørs kassebeholdning faldet så meget?

"Vi har haft et betydeligt overforbrug. Igennem rigtigt mange år har man taget af kassen hvert eneste år. Vi har for eksempel bygget det berømte Kulturværft, og det sparede man op til ved at undlade at afdrage på gæld gennem en del år. Arrangementet betød, at man opbyggede kassebeholdning på næsten en milliard, hvilket også fik det daværende byråd til at bruge alt for mange penge på service. Desuden havde man et skatteefterslæb på 200 millioner kroner."

Dokumentation

Kilde: Altinget.dks bearbejdning af Økonomi- og Indenrigsministeriets Kommunale Nøgletal (Likviditet efter kassekreditreglen pr. indbygger og Indbyggertal pr. 1. januar).


0:000:00