Her er status på den nye fællesoffentlige digitaliseringsstrategi

BAGGRUND: Et halvt år er der til, at en ny fællesoffentlig digitaliseringsstrategi skal ligge klar til underskrift. En række kilder giver fingerpeg om, hvilken retning strategien tager, mens det endnu er for tidligt at spå om konkrete målsætninger.

En ny fællesoffentlig digitaliseringsstrategi træder i kraft ved årsskiftet. Meningerne er delte om, hvad den skal indeholde.
En ny fællesoffentlig digitaliseringsstrategi træder i kraft ved årsskiftet. Meningerne er delte om, hvad den skal indeholde.Foto: Colourbox
Klaus Ulrik Mortensen

Ambitionen er klart, at der skal være klare prioriterede mål for arbejdet med velfærdsteknologi. Men hvad målene så er, kan vi ikke sige noget om nu.

Ronnie Eriksson
Kontorchef, Digitaliseringsstyrelsen
Fakta
Altinget vil i de kommende debatudgaver sætte fokus på den fællesoffentlige digitaliseringsstrategi 2016-2020.

Hvad mener du, at de væsentligste udfordringer for et digitalt Danmark er? Hvor skal vi sætte ind, og hvilke områder har vi allerede styr på?

Giv den mening til kende ved at skrive til vores debatkoordinator på [email protected]

Regeringen har en vision for det digitale Danmark i 2020.

Eller måske snarere et målbillede, som er det begreb, man selv bruger, når man forestiller sig, hvordan livet på vores 43.000 kvadratkilometer ser ud om fem år:

Her er den offentlige sektor i langt højere grad gearet til at udnytte digitalisering til at sætte borgernes og virksomhedernes behov i centrum for udvikling af en mere moderne service. Målet er en “tilgængelig, hurtig og enkel offentlig service, der er omkostningseffektiv og understøtter vækst og produktivitet i virksomhederne”.

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00