K-medlem skifter til Nye Borgerlige

PARTIHOP: Forud for kommunalvalget forlader Mette Thiesen Konservative til fordel for Nye Borgerlige. Udlændingeproblemerne er den største udfordring i Danmark, siger hun.

Mette Thiesen forlader Konservative og melder sig ind i Nye Borgerlige.
Mette Thiesen forlader Konservative og melder sig ind i Nye Borgerlige.Foto: Pressefoto/Nye Borgerlige
Amalie Bjerre Christensen

Nye Borgerlige får endnu et medlem på stemmesedlen til kommunalvalget.

Det sker, efter Mette Thiesen, der er medlem af Hillerød byråd, skifter fra Konservative til Nye Borgerlige.

”Nye Borgerlige er et ægte borgerligt parti, som jeg kan engagere mig 100 procent i. Det har i denne byrådsperiode i stigende grad været svært for mig at identificere mig med den politik, som Det Konservative Folkeparti fører i Hillerød. Derfor er det naturligt for mig at skifte nu i god tid før kommunalvalget. Så ved alle, hvor jeg står,” siger Mette Thiesen i en pressemeddelelse.

En sand værdikriger
Særligt har udlændingeområdet og skolepolitikken optaget Mette Thiesen, og det er nu udslagsgivende for partiskiftet, påpeger hun.

”Jeg mener uden sammenligning, at udlændingeproblemerne er den største udfordring, vi står overfor i Danmark. Her er jeg sikker på, at Nye Borgerlige er partiet, der bedst kan løse den udfordring, og samtidig er jeg sikker på, at Nye Borgerlige er det parti, hvor mine holdninger er repræsenteret bedst,” siger Mette Thiesen.

I Nye Borgerlige glæder formand Pernille Vermund sig over Mette Thiesens beslutning.

”Jeg kender Mette Thiesen som en sand værdikriger. Vi er helt på linje i udlændingepolitikken, kampen for det nationale værdifællesskab er vi fælles om. Politisk står vi i det hele taget hinanden meget nær,” siger Pernille Vermund.

Tidligere har Mette Thiesen stillet op til Folketingsvalget for Konservative, men i efteråret trak hun sit kandidatur.

Med Mette Thiesens partiskifte er begge Mette Abildgaards, politisk ordfører for Konservative, suppleanter nu fra Nye Borgerlige. Førstesuppleant Pernille Vermund forlod Konservative i september forrige år.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Mette Thiesen

MF (DF)
lærer (N. Zahles seminarium 2008)

Pernille Vermund

MF (LA), fhv. formand og stifter, Nye Borgerlige
cand.arch. (Kunstakademiets Arkitektskole 2001)

0:000:00