KL-formand: Regeringen har råd til at sikre den lokale velfærd

OPTAKT: KL’s formand Martin Damm (V) slår ring om kommunernes velfærdsudgifter forud for årets økonomiforhandlinger. Hvorfor presse besparelser igennem, når regeringen har milliarder af kroner til rådighed, spørger han.

KL's forhandlingstrojka med formand Martin Damm (tv.), administrerende direktør Kristian Wendelboe (midt) og næstformand Jakob Bundsgaard (S) mødes tirsdag formiddag med regeringen for at tage hul på forhandlingerne om næste års kommuneøkonomi.
KL's forhandlingstrojka med formand Martin Damm (tv.), administrerende direktør Kristian Wendelboe (midt) og næstformand Jakob Bundsgaard (S) mødes tirsdag formiddag med regeringen for at tage hul på forhandlingerne om næste års kommuneøkonomi.Foto: Mathias Løvgreen Bojesen/Scanpix
Kim Rosenkilde

Det er ikke rimeligt, at kommunerne skal køre med minusvækst i en periode, hvor der er et økonomisk råderum til at øge de offentlige udgifter.

Martin Damm (V)
Formand for KL

Der er rigeligt med penge til at honorere udfordringen med befolkningsudviklingen.

Martin Damm (V)
Formand for KL

”Nulvækst er mindre end ingen vækst.”

KL’s tidligere formand, afdøde Jan Trøjborg (S), formulerede sig præcist men også en smule kryptisk, da han i 2010 sammenfattede de kommunale konsekvenser af den daværende VK-regerings nulvækst-politik.

I dag har Venstre og Konservative fået følgeskab i regeringen af Liberal Alliance, hvilket ikke har gjort det kritiske blik på de offentlige velfærdsudgifter mindre skarpt.

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00