KL henter ny direktør på Bornholm

NAVNE: Laila Kildesgaard bliver ny direktør i KL, og hun kommer fra en stilling som kommunaldirektør i Bornholms Regionskommune.

Foto: Kasper Palsnov/Scanpix
Cecilie Gormsen

Bornholms Regionskommunes kommunaldirektør Laila Kildesgaard bliver ny direktør i KL. Det oplyser kommunernes interesseorganisation i en pressemeddelelse.

Og den nye ansættelse glæder KL's administrerende direktør, Kristian Wendelboe, og han peger på, at hun kommer med en solid ballast fra kommunerne.

”Laila Kildesgaard kender indgående kommunernes udfordringer og opgaver og har været chef i flere kommuner. Hendes stærke kommunale kompetencer og personlige egenskaber vil helt sikkert komplementere KL’s direktion,” siger Kristian Wendelboe i en pressemeddelelse.

47-årige Laila Kildesgaard er uddannet cand.scient. i kulturgeografi og historie. Hun har siden foråret 2013 været kommunaldirektør i Bornholms Regionskommune og tidligere blandt andet været direktør i Helsingør Kommune og chef i Københavns Kommunes Børne- og Ungdomsforvaltning. Hun har også tidligere været ansat i 3F, Kvindeligt Arbejderforbund og Dansk Metal.

De nye udfordringer i KL ser den nye direktør frem til:

”Jeg er meget glad for og stolt af at få mulighed for at arbejde med det kommunale område på nationalt plan. Og jeg ser frem til at gøre det i samarbejde med både kommunerne, staten og KL’s andre samarbejdspartnere,” siger Laila Kildesgaard.

KL har tre direktører, der ud over administrerende direktør Kristian Wendelboe og Laila Kildesgaard også tæller Kristian Heunicke.

Laila Kildegaard har første dag i KL 14. november.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Kristian Vendelbo

Adm. direktør, KL, formand for udviklingscentret Komponent
cand.polit. (Københavns Uni. 1992)

Laila Kildesgaard

Ekspert i grøn omstilling og lokal udvikling. Bestyrelsen i EWII, Trefor El Net Øst, DBC Digital, Gate 21, CRT og Det Københavnske Teatersamarbejde.
cand.scient. i geografi og historie (Københavns Uni. 1996)

0:000:00