Kommuner går sammen i forsyningsselskab

SAMMENLÆGNING: Fra årsskiftet slår tre kommuner deres lokale forsyninger sammen til et fælles forsyningsselskab. Forsyningsselskaberne i Holbæk, Lejre og Roskilde bliver slået sammen for blandt andet at leve op til vandsektorlovens krav.

Sara Ridder

Byrådene i Roskilde, Lejre og Holbæk har besluttet at slå deres lokale forsyninger sammen i ét stort fælles forsyningsselskab, der bliver en realitet 1. januar 2016.

Forsyningsselskabet kommer til at håndtere vand og spildevand i alle tre kommuner, og derudover vil det i Roskilde og Holbæk bliver ansvarlig for levering af fjernvarme, mens det i Holbæk skal indsamle affald. 

Det nye sjællandske forsyningsselskab får cirka 190 ansatte, og forventningen er, at gevinsterne bliver op mod 50 millioner kroner om året, når de effektiviserer driften:

”Formålet med at gå sammen er at få et forsyningsselskab, der i højere grad end i dag kan bidrage til den lokale erhvervsudvikling samt udviklingen inden for klima og miljø. Samtidig skal selskabet effektivisere driften, så vi så vidt muligt undgår prisstigninger på grund af øgede myndighedskrav,” forklarer borgmester i Holbæk Kommune, Søren Kjærsgaard (V), i en pressemeddelelse fra Roskilde Forsyning

Konsekvens af vandsektorlov
Sammenlægning af forsyningsselskaber og aftaler, hvor kommunalt ejede forsyningsselskaber indgår større eller mindre grader af samarbejde, er i stigende udvikling.

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00