Kort: Sådan rammer omlægning af puljer din kommune

KORTLÆGNING: Nedlæggelsen af den sociale særpulje og etableringen af et nyt særtilskud omfordeler over 145 millioner kroner fra socialdemokratiske til borgerlige borgmestre. Det viser Altingets beregninger.

Aarhus og København står samlet til at tabe over 110 millioner kroner på blå bloks beslutning om at omlægge den tidligere sociale særpulje til en ny særtilskudspulje.
Aarhus og København står samlet til at tabe over 110 millioner kroner på blå bloks beslutning om at omlægge den tidligere sociale særpulje til en ny særtilskudspulje.Foto: Mathias Løvgreen Bojesen/ Scanpix
Kim Rosenkilde

Venstre og Konservatives borgmesterbagland står samlet set som vinderne af omlægningen af kommunernes særtilskud.

Det er bundlinjen af Altingets gennemgang af de økonomiske konsekvenser af blå bloks beslutning om først at nedlægge den sociale særtilskudspulje for siden at erstatte den af en helt ny tilskudspulje.

Gennemføres øvelsen, som den er beskrevet i finanslovaftalen for 2017, vil det trække omkring 145 millioner kroner ud af socialdemokratisk ledede kommuner for i stedet at kanalisere dem over i kommuner med borgerlige borgmestre.

0:000:00