Læger rasler med sablen i afgørende forhandlinger

ANALYSE: Faren for en konflikt mellem det offentlige og de alment praktiserende læger er rykket nærmere. PLO’s formand er kommet med det, der mest ligner et ultimatum til regionerne. 

PLO's formand, Christian Freitag, blev valgt på at sikre de alment praktiserende læger en markant bedre overenskomst end den nuværende. 
PLO's formand, Christian Freitag, blev valgt på at sikre de alment praktiserende læger en markant bedre overenskomst end den nuværende. Foto: Ritzau/Rode Joachim
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Forhandlingerne mellem PLO og det offentlige skal genoptages. Og regionerne skal i løbet af et par uger vise, at de er klar til at give indrømmelser på tre områder. Ellers vil PLO bede medlemmerne om opbakning til at opsige overenskomsten med det offentlige.

Det taler meget for, er essensen af PLO-formand, Christian Freitags, seneste orientering til medlemmerne. En orientering, der blev lagt på PLO’s hjemmeside fredag.

Opsigtsvækkende er, at Christian Freitags tonefald er skærpet markant - for første gang siden overenskomstforhandlingerne gik i gang i efteråret. Og det er vel at mærke forhandlinger, der brød sammen to gange inden sommerferien. Ved sammenbruddet lige før sommerferien udsendte PLO en meget udglattende pressemeddelelse om de kuldsejlede forhandlinger.

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00