Misforstået redskab fældede Cecilia Lonning-Skovgaard - for de ledige er alt som før

En historie i pressen om, at københavnske jobcentre ikke havde henvist ledige til job i to år blev begyndelsen på enden for beskæftigelsesborgmester Cecilia Lonnning-Skovgaard (V). Den skarpe konklusion viste sig dog at ikke at være korrekt. Altinget forklarer her hvorfor.  

De jobparate ledige i København nåede kun i en måneds tid at opleve en ny praksis med øget brug af værktøjet henvisninger. I dag formidler kommunen job gennem samtaler, som den har gjort siden 2015. 
De jobparate ledige i København nåede kun i en måneds tid at opleve en ny praksis med øget brug af værktøjet henvisninger. I dag formidler kommunen job gennem samtaler, som den har gjort siden 2015. Foto: Mathias Eis/Ritzau Scanpix
Rikke Brøndum

Forargelsen var stor, da Berlingske i oktober fortalte, hvordan københavnske jobcentre ikke havde henvist en eneste ledig til job siden 2019, men kun havde afholdt mere uforpligtende samtaler. 

Overskriften kom i forlængelse af en historie tidligere på sommeren om rengøringsvirksomheden De 5 Stjerner, der forgæves havde søgt ledige rengøringsassistenter hos jobcentret. 

En presset beskæftigelsesborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard (V) måtte beklage og gik kort efter i medierne med en fyreseddel til den ansvarlige direktør i forvaltningen, Marianne Sørensen. En mistanke om, at ledige ikke står til rådighed, er noget af det værste for en Venstre-borgmester med ansvar for området og jobcentrene fik besked på at skifte praksis og henvise flere til bestemte job. 

0:000:00