Neergaard erkender: Vi skal forbedre ressourceforløb

NY KURS: Beskæftigelsesministeren erkender, at der skal ske ændringer i aftalen om ressourceforløb. Det sker efter pres fra flere forligspartier.

Mette Pabst

Der skal gøres noget. Sådan lyder det fra beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen (V), som tirsdag var indkaldt til samråd i Beskæftigelsesudvalget om ressourceforløb. 

Det er nye toner fra ministeren, der for blot tre måneder siden afviste kritikken af de omdiskuterede ressourceforløb. Til et samråd i maj lød det, at forløbenes succes blot afhang af en kulturændring i kommunerne.

Men nu erkender ministeren, at der skal mere end blot kulturændringer til. Det sker efter, at tre forligspartier til avisen.dk retter en samlet kritik mod det nuværende system.

De tre partiledere Mette Frederiksen (S), Pia Olsen Dyhr (SF) og Morten Østergaard (R) - hvis partier står bag den udskældte reform - kalder nu den tre år gamle reform af førtidspension og fleksjob for ‘rent galimatias’, ‘kassetænkning’ og ‘bestemt ikke meningen’.

Jørn Neergaard Larsen understreger, at der skal kigges på, hvordan ressourceforløbene kan gøres bedre.

“Der har været en lang række drøftelser mellem forligspartierne, og vi er enige om, at kvaliteten skal øges.”

Vil ikke pege fingre af kommuner
Ifølge ministeren er der allerede sat gang i arbejdet med at forbedre ressourceforløbene. Han henviser til en brugerundersøgelse, der skal kortlægge, hvor tilfredse borgerne er.

Før den tilfredshedsundersøgelse er på plads, vil beskæftigelsesministeren ikke pege på, hvilke kommuner der gør det bedst, når det kommer til ressourceforløb.

“Når jeg i denne olympiadetid ikke vil uddele guld-, sølv- og bronzemedaljer til kommunerne, så handler det om, at der også er andre parametre, der skal indgå som eksempelvis brugertilfredshed,” siger han.

Beskæftigelsesministeren har efter den hårde kritik af ressourceforløbene indkaldt forligspartierne til drøftelser i efteråret. Forligspartierne tæller ud over Venstre, Socialdemokraterne, SF og Radikale også Konservative og Liberal Alliance.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Jørn Neergaard Larsen

Formand for Metroselskabet, fhv. beskæftigelsesminister (V), fhv. adm. direktør, Dansk Arbejdsgiverforening
cand.jur. (Københavns Uni. 1975)

0:000:00