Østergaard får skuffende midterplacering

MENINGSMÅLING: Trods lederskabet af Radikale og en tung post som økonomi- og indenrigsminister må Morten Østergaard nøjes med en midterplacering i ny måling.

Foto: Radikale
Anders JerkingErik HolsteinLasse Lange
Fakta
Om undersøgelsen
Spørgsmålet lød:

"Hvordan vurderer du ministrenes indsats på en skala fra 0 til 10, hvor 0 er det dårligste, og 10 er det bedste?
"

Meningsmålingen er foretaget på Norstats internetpanel for Altinget blandt 1004 svarpersoner fra et repræsentativt udsnit af befolkningen over 18 år. Data er vægtede efter Altingets seneste gennemsnit af meningsmålinger, så de også er politisk repræsentative. Svarene er indsamlet i perioden 20.-25. februar 2015. 

Den statistiske usikkerhed er mellem +/- 2,5 - 3 procentpoint.  

Kilde: Norstat

Styrkeforholdet er vendt op og ned i regeringen det sidste halve år. Siden den radikale leder Margrethe Vestager forlod regeringen, er hendes parti kommet i defensiven. S står stærkere i meningsmålingerne, mens R har høstet de dårligste målinger siden valget i 2011.

Nu viser en ny måling af ministrenes popularitet udført af Norstat for Altinget, at de socialdemokratiske ministre også langt overgår de radikale, når vælgerne skal bedømme dem.

Blandt de ministre, der skuffer, er den Radikale leder, økonomi- og indenrigsminister Morten Østergaard, der med karakteren 4,5 lander på en delt 11.-13.-plads.

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00