Radikale får ny kommunalordfører

ORDFØRER: Radikale Venstres folketingsgruppe har gennemført en mindre ordførerrokade, da Helge Vagn Jacobsen overtager Margrethe Vestagers plads i gruppen. Han overtager posten som kommunalordfører efter Helle Løvgreen Mølvig. 

Helge Vagn Jacobsen bliver ny EU-ordfører og kommunalordfører. 
Helge Vagn Jacobsen bliver ny EU-ordfører og kommunalordfører. 
Anne Justesen

Da Margrethe Vestager er blevet ny EU-kommissær, overtager Helge Vagn Jacobsen hendes plads i Folketinget. Det har medført en mindre ordførerrokade i den radikale folketingsgruppe. 

Helge Vagn Jacobsen bliver ny EU-ordfører og kommunalordfører.

Helge Vagn Jacobsen har været medlem af Radikale siden 2005. Han er uddannet cand.scient.pol. og har de seneste to år været vicedirektør i økonomiforvaltningen i Københavns Kommune, hvor han gennem de seneste 15 år har haft forskellige lederstillinger.

"Vi står over for et spændende år, der byder på et folketingsvalg og en lang række spændende forhandlinger og reformer. Jeg glæder mig enormt meget til at blive en del af en stærk radikal gruppe og arbejde for et mere socialliberalt Danmark," siger Helge Vagn Jacobsen i en pressemeddelelse. 

Posten som EU-ordfører overtager Helge Vagn Jacobsen efter Ida Auken. Hun bliver i stedet ny ordfører for fødevarer og landbrug.

Radikales tidligere kommunalordfører Helle Løvgreen Mølvig fortsætter som formand for Kommunaludvalget.

Samtidig bliver Liv Holm Andersen foruden sine øvrige ordførerskaber også psykiatriordfører.

Helge Vagn Jacobsen indtræder formelt i den radikale folketingsgruppe 1. november 2014, oplyser partiet i en pressemeddelelse.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00