SF's lyspunkt i Lejre

PORTRÆT: Mens SF lider i meningsmålingerne, bragede partiets næstformand Mette Touborg frem ved kommunalvalget. Hun vægter det brede samarbejde højere end egne mærkesager, og så ser hun SF som et naturligt regeringsparti, der skal kunne gå i regering med alle partier.
Mette Touborg vandt en overvældende sejr ved kommunalvalget, der sikrede hende endnu en periode som borgmester i Lejre Kommune.
Mette Touborg vandt en overvældende sejr ved kommunalvalget, der sikrede hende endnu en periode som borgmester i Lejre Kommune.Foto: Facebook
Hjalte T. H. KragesteenMorten Øyen

Jeg har ofte hørt Margrethe Vestager sige, at det hjælper ikke at flytte regler med pincet, hvis man fylder nye på med en skovl. Jeg synes bare ikke rigtig, at det er blevet meget bedre. Jeg har ikke opdaget, at der er kommet mere tillid, end der var tidligere.

Mette Touborg (SF)
Borgmester i Lejre
Der er lidt Morten Korch over det i Lyndby ved Lejre, hvor Mette Touborg bor.

Her tager hun imod Altinget.dks udsendte i den lille landsbys gamle telefoncentral. Hjemmet er hendes andet i Lyndby. Det første lå ved gadekæret, lidt længere nede ad vejen.

De idylliske omgivelser et stenkast fra Roskilde Fjord er ikke tilfældige. Mette Touborg er vokset op som sjette generation på familiens gård ved Lemvig tæt på Vesterhavet. Familien var politisk aktiv: Hendes oldefar var med til at stifte Det Radikale Venstre, mens hendes forældre har været folkevalgte for SF. Og så var hendes fars faster, ifølge Touborg, en af de første kvindelige kommunister herhjemme.

Når Touborg fortæller om sin opvækst, er det særligt hendes bedstemor, som også boede på familiens gård, der bliver fremhævet. Ikke mindst hendes sociale indignation:

0:000:00