Thorning: Vi gør meget for yderområderne

SAMRÅD: Regeringen sylter udkantsområderne, og en del af problemet er, at landdistriktsministeren mangler politiske muskler og ressourcer, mener oppositionen. Vi har nået mange konkrete resultater, mener statsministeren.
Foto: Skærmbillede
Lasse Lange

Dele af de yderste egne af Danmark har desværre i mange år været præget af stilstand i stedet for vækst og udvikling. Det ønsker vi ikke skal fortsætte. Derfor har regeringen prioriteret at have en minister på området. Og vi har taget en lang række initiativer, der målrettet sigter på at gavne borgerne og virksomheder i landdistrikterne.

Helle Thorning-Schmidt (S)
Statsminister
Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) blev mødt med hård kritik, da hun torsdag var i samråd i Folketingets udvalg for øer og landdistrikter.

Regeringen mangler visioner og strategier, og landdistriktsminister Carsten Hansens (S) ministerium har hverken magt eller midler til at gøre fra eller til. Sådan lød kritikken, der især blev fremført af en række V-folk, der gik hårdt til statsministeren.

"Regeringen har ikke leveret en strategi for, hvordan der skal skabes en positiv udvikling i landdistrikterne. Det er en stor frustration, at regeringen ikke leverer noget på landdistriktsområdet," sagde Venstres landdistriktsordfører, Thomas Danielsen, der havde indkaldt til samrådet.

Statsministeren afviste kritikken.

0:000:00