Thulesen Dahl presset for svar om kommunal grønthøster

ÅBNINGSDEBAT: Dansk Folkepartis formand blev ved torsdagens åbningsdebat i Folketinget presset til at tage stilling for eller imod en lovfæstning af regeringens omprioriteringsbidrag for kommunerne. Det klare svar kom aldrig.

Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, skal i forbindelse med de kommende finanslovforhandlinger beslutte sig for, om hans parti skal lægge de afgørende stemmer til en lovfæstning af regeringens ambition om hvert år at trække 2,4 milliarder kroner ud af den kommunale økonomi.
Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, skal i forbindelse med de kommende finanslovforhandlinger beslutte sig for, om hans parti skal lægge de afgørende stemmer til en lovfæstning af regeringens ambition om hvert år at trække 2,4 milliarder kroner ud af den kommunale økonomi.Foto: Rasmus Flindt Pedersen/Altinget
Kim Rosenkilde

Man kan jo sagtens for de efterfølgende år møblere rundt inden for de samlede lofter, så man kan omfordele i forhold til, hvor pengene bliver brugt.

Kristian Thulesen Dahl
Formand for Dansk Folkeparti

Vil Dansk Folkeparti sikre regeringen flertal for planen om årligt at skære 2,4 milliarder kroner af den kommunale serviceramme frem til og med 2019?

Regeringens omprioriteringsbidrag var i fokus, da Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, var på talerstolen ved torsdagens åbningsdebat i Folketinget. Her forsøgte en samlet ventrefløj at få en klar udmelding fra regeringens største støtteparti på et af de kildne punkter ved årets finanslovforhandlinger.

For samtidig med finanslovforslaget fremlagde regeringen lovforslag med nye udgiftslofter, der vil lovfæste det såkaldte omprioriteringsbidrag.

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00