Østergaard: Husk samfundets svageste

MINISTERSKIFTE: Morten Østergaard (R) gav en julekurv som en påmindelse om ikke at glemme de mest trængte borgere til den nye social- og indenrigsminister Karen Ellemann (V).

Morten Østergaards julekurv til den nye social- og indenrigsminister Karen Ellemann (V) indeholdt blandt andet svesker, kirsebærsovs og rødkål. 
Morten Østergaards julekurv til den nye social- og indenrigsminister Karen Ellemann (V) indeholdt blandt andet svesker, kirsebærsovs og rødkål. Foto: Erik Refner/Scanpix
Sine Riis Lund

Lad det ikke være nogen hemmelighed, at jeg også er lidt af en fritænker og synes i virkeligheden, at det kommunale selvstyre er noget af det vigtigste, vi overhovedet har.

Karen Ellemann (V)
Social- og Indenrigsminister

Som sin sidste gerning gav økonomi- og indenrigsminister Morten Østergaard (R) en socialpolitisk opsang.

Han forærede sin efterfølger Karen Ellemann (V) indholdet af en julekurv bestående af både flæskesteg, kirsebærsovs, marcipan og andre julelækkerier til familier, der har det svært.

Karen Ellemann havde som sin afskedsgave medbragt en badering og en oppustelig ananas med øl, solcreme og badevinger til børnene. Den nye minister mente, at Morten Østergaard i den grad havde fortjent en afslappende sommerferie med familien.
Karen Ellemann havde som sin afskedsgave medbragt en badering og en oppustelig ananas med øl, solcreme og badevinger til børnene. Den nye minister mente, at Morten Østergaard i den grad havde fortjent en afslappende sommerferie med familien. Foto: Erik Refner/Scanpix

“Vi skulle helst ikke have alt for mange flere, der får brug for den slags, når vi nu er kommet ind i et opsving. Det håber jeg, at du vil sørge for,” sagde Morten Østergaard til Karen Ellemann, der i stedet for økonomi får socialområdet ind under sine vinger.

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00