Ungdomspris til grænseby

Sønderborg Kommune vinder prisen som Årets Ungdomskommune. Prisen er stiftet i 2006 af DUF og uddeles som en anerkendelse af de kommuner, der går forrest for at sikre gode vilkår for unge.

Sønderborg Kommune er Årets Ungdomskommune. Prisen blev uddelt af et dommerpanel bestående af Kasper Sand Kjær, DUFs formand, Rikke Lauritzen, næstformand KLs Børne- og Kulturudvalg, Willy Eliasen (V), borgmester i Egedal Kommune (vinder af Årets Ungdomskommune 2016) og Maria Bruselius, lektor på Center for Ungdomsforskning.

Dommerne lagde i deres vurdering vægt på hvordan Sønderborg Kommune har formået at udnytte, at de er en grænseby i grænseegnen. De sikrer en stærk deltagelse, har et rigt og inddragende fritidsliv, løser udkantproblematikken fornuftigt ved at tilbyde gratis transport fra oplandet, og så formår Sønderborg Kommune at give alle unge en stemme. Det gælder både handicappede unge, udsatte unge og helt almindelige unge.

Årets andenplads gik til Norddjurs Kommune, som blev hædret for den særlige indsats, de gør for at fastholde, løfte og holde fremtidens unge på sporet. Tredjepladsen gik til Aabenrå.

0:000:00