Valg kan udskyde forhandlinger til efter sommerferien

ØKONOMIAFTALE: Et valg kan spænde ben for regeringens forhandlinger med regionerne og kommunerne om næste års økonomi. Udskrives valget, inden aftalerne er i hus, kan det potentielt forsinke forløbet til august.

Både Danske Regioners formand Bent Hansen (S) og KL's formand Martin Damm (V) håber på at lande en økonomiaftale, inden der udskrives valg.
Både Danske Regioners formand Bent Hansen (S) og KL's formand Martin Damm (V) håber på at lande en økonomiaftale, inden der udskrives valg.Foto: Per Bang Thomsen
Kim Rosenkilde

Vi skal forhandle igen næste år, så vi har ingen interesse i at plukke en finansminister.

Martin Damm (V)
Formand for KL

Det er med valget som allestedsnærværende baggrundstæppe, at KL og Danske Regioner disse dage begynder forhandlingerne med regeringen om næste års økonomi.

På programmet står drøftelser om emner lige fra kontanthjælp til flygtninge til medicinudgifter i sundhedsvæsnet. Men udskriver statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) valg, inden regionerne og kommunerne har en aftale på plads om næste års økonomi, så går forhandlingerne på standby.

Det vil let kunne forsinke forhandlingerne med mindst en måned og give store udfordringer, vurderer Danske Regioners formand, Bent Hansen (S).

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00