Om  
Peter J. Larsen
Svend Larsen

Mindeord: Montana-stifter, fabrikant Peter J. Lassen (88)

I anledning af Montana-stifter Peter J. Lassens død, 88 år gammel, skriver Svend Larsen, direktør for Det Kgl. Bibliotek, mindeord.

Redaktionen

Ved direktør Peter Lassens død har Det Kongelige Bibliotek mistet en engageret og inspirerende støtte for bibliotekets kulturaktiviteter. Da bibliotekets nye bygning, Den Sorte Diamant, åbnede i 1999, var der ikke indrettet plads til udstilling af nogle af bibliotekets unikke klenodier, blandt andet manuskripter af H.C. Andersen og Kierkegaard.

Et sponsorat fra Peter Lassen og Montana gjorde det muligt at indrette en sal med højsikrede montrer til de mest kostbare klenodier. Salen blev åbnet i 2006 og bærer naturligvis navnet Montanasalen. Peter Lassen bidrog i høj grad til udformning af salen med lige dele fantasi og indsigt i de processer, der skaber et resultat. Samarbejdet fortsatte i mange år frem, senest med iscenesættelsen af bog- og manuskriptskatte af den serbiske performancekunstner Marina Abramović. Igen var det inspirerende at følge Peter Lassens begejstring for de kreative processer og for det færdige resultat.

Peter Lassen var en ildsjæl med stor en viden om kunst og design. Montanasalen står som et resultat af Peter Lassens generøse støtte. Den har gjort det muligt at præsentere unikke dele af den danske kulturarv for Det Kongelige Bibliotekets mange besøgende, og det vil vi mindes med taknemmelighed.

Altinget logoKultur
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kultur kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00