Biskopper advarer: Lov om hadprædikanter kan ramme skævt

FOLKEOPLYSNING: Biskopper og kirkelige organisationer advarer om, at kristent foreningsarbejde kan blive ramt af en lov, der ellers har til formål at stække hadprædikanter. Kulturminister Bertel Haarder (V) afviser kritikken.

Henrik Stubkjær, biskop i Viborg Stift, frygter for, at en ny lov mod hadprædikanter kan gå ud over kristent foreningsarbejde.
Henrik Stubkjær, biskop i Viborg Stift, frygter for, at en ny lov mod hadprædikanter kan gå ud over kristent foreningsarbejde.Foto: Henning Bagger/Scanpix
Lise-Lotte Skjoldan

Langt de fleste folkeoplysende foreninger vil – præcis som i dag – uden problemer kunne leve op til lovens bestemmelser, og lovforslaget vil derfor ikke ændre deres muligheder for at få støtte.

Bertel Haarder (V)
Kulturminister

Regeringens bestræbelser på at gøre op med islamistiske hadprædikanter og imamer risikerer at ramme spejderforeninger og andre kristne eller kirkelige organisationer.

Sådan lyder bekymringen fra en række biskopper og kirkelige organisationer, som nu advarer mod, at tiltagene vil "kaste mistænkelighedens skær over al religion og religiøs aktivitet" og dermed ramme det kirkelige foreningsarbejde, som finder sted rundt omkring i landet.

Kritikken går på den del af regeringens lovpakke, der har til formål at styrke kommunernes tilsyn med de utallige foreninger, der modtager tilskud efter folkeoplysningsloven. Partierne bag aftalen – som ud over regeringen tæller Socialdemokraterne, Konservative og Dansk Folkeparti – vil med lovændringen sikre, at der ikke gives støtte til foreninger, der arbejder for at undergrave demokratiet eller menneske- og frihedsrettigheder.

Altinget logoKultur
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kultur kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00