Det har været en ”møgsæson” for de store museer

Store, danske museer har oplevet markant færre besøgende gæster over sommeren end normalt. Ifølge Organisationen Danske Museer bør det give anledning til politisk opmærksomhed. De færre gæster kan skyldes færre turister, krav om coronapas og en generel corona-træthed overfor kulturtilbud.

"Det bør vække politisk opmærksomhed, og vi opfordrer til at genåbne samtalen om, hvordan museerne kan understøttes gennem resten af et turbulent år," udtaler Niels M. Jensen om besøgstallene for landets museer over sommeren. På billedet er det Nationalmuseet.
"Det bør vække politisk opmærksomhed, og vi opfordrer til at genåbne samtalen om, hvordan museerne kan understøttes gennem resten af et turbulent år," udtaler Niels M. Jensen om besøgstallene for landets museer over sommeren. På billedet er det Nationalmuseet.Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Max Læbo Wulff

De danske museer har taget imod markant færre gæster denne sommer, end de er vant til. Det viser en undersøgelse, som Organisationen Danske Museer står bag.

Otte ud af ti museer havde færre besøgende i år, end de havde over sommeren for et år siden, og blandt de museer har over halvdelen oplevet en nedgang på over 30 procent, viser undersøgelsen. Det har især ramt de store museer, hvor udenlandske turister udgør en stor del af gæsterne.

43 procent af museerne har lavere besøgstal i år, hvis man sammenligner med sommeren 2019 – inden corona-pandemien – men museerne repræsenterer 60 procent af de besøgende gæster, da de især er de store museer, der er blevet ramt.

Altinget logoKultur
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kultur kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00