DF anklager TV 2 for at bryde medieaftale

FORANKRING: Midt i regeringens omfattende udflytning af statslige arbejdspladser rykker TV 2 et stigende antal medarbejdere til København. Klokkeklart brud på medieaftale, lyder det fra Dansk Folkeparti.

Flere TV 2-medarbejdere er nu ansat i København end Odense, men adm. direktør, Merete Eldrup, kalder det en myte, at tv-stationen skulle være ved at flytte til hovedstaden.
Flere TV 2-medarbejdere er nu ansat i København end Odense, men adm. direktør, Merete Eldrup, kalder det en myte, at tv-stationen skulle være ved at flytte til hovedstaden.Foto: Ricky John Molloy/TV2
Erik Bjørn Møller

De overholder ikke den aftale, der er nedfældet i medieaftalen. Fra 2011 var vi enige om, at der ikke måtte ske en yderligere forskydning til fordel for København.

Alex Ahrendtsen
Kulturordfører for Dansk Folkeparti

Mens regeringen flytter tusindvis af statslige arbejdspladser væk fra hovedstaden og vil have Danmarks Radio til at flytte flere produktioner til provinsen, viser det sig nu, at den statslige konkurrent, TV 2, i stigende grad rykker den anden vej - til København.

Af et svar fra kulturminister Bertel Haarder (V) til Dansk Folkepartis kulturordfører, Alex Ahrendtsen, fremgår det, at TV 2 i 2015 for første gang havde flere ansatte medarbejdere i København end i Odense, nemlig 564 i København mod 548 i Odense.

Forskydning skulle bremses
Dermed fortsætter den tendens, som Folketingets partier bag medieaftalen ellers i flere år har været enige om at bremse – og det skaber vrede i Dansk Folkeparti.

Altinget logoKultur
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kultur kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00