Kulturminister vil redde truet tv-kanal

PUBLIC SERVICE: Med kulturminister Bertel Haarder (V) i spidsen lægger både politikere og kultur-mastodonter pres på TDC for ikke at fjerne DK4 fra grundpakken. ”De leverer jo public service, hvor DR svigter,” siger DF-ordfører.

DF-ordfører Morten Marinus mener, at DK4 leverer public service, hvor DR ikke kan eller vil.
DF-ordfører Morten Marinus mener, at DK4 leverer public service, hvor DR ikke kan eller vil.Foto: ft.dk
Erik Bjørn Møller

Det unikke ved DK4 er, at stationen, på trods af at der der tale om en privatejet tv-station, har gjort det til sit varemærke at sende public service-orienterede programmer, hvor der skeles mere til indhold end til seertal.

Stig Andersen
Administrerende direktør i Gyldendal
Fakta
DK4 er landsdækkende og når ud til cirka to millioner danske husstande. Over 95 procent af programmerne er danske. Programfladen dækker blandt andet musik- og litteraturprogrammer, arkæologi, madprogrammer, politik, rejseprogrammer - og dans.
Stationen beskæftiger 55-65 danske årsværk og producerer dagligt cirka tre timers originalt dansk tv. Omsætningen er på cirka 60 millioner kroner om året, men hvis TDC's årlige betaling på tidligere niveau forsvinder, kan tv-stationen ikke længere opretholde sin nuværende produktion.

For at redde den lille privatejede tv-kanal, DK4, øger kulturminister Bertel Haarder nu presset på TDC/YouSee for at undgå, at landets største tv-leverandør som planlagt smider tv-kanalen ud af TDC's grundpakke.

Smides tv-kanalen ud af grundpakken vil den – på grund af dens relativt lave seertal – næppe overleve, og derfor bakker en bekymret kulturminister op om de protester mod beslutningen, som samtlige medieordførere i Folketinget tidligere på foråret har formuleret i en henvendelse til TDC Groups administrerende direktør, Pernille Erenbjerg, fordi de mener, at den truede tv-kanal med sine programmer leverer public service, hvor DR og andre tv-stationer svigter.

Henstilling fra ministeren
”Jeg har for nylig haft en drøftelse med medieordførerne for en række af partierne i Folketinget, og jeg deler den bekymring, som ordførerne fortsat giver udtryk for, hvis kanalen fjernes fra TDC/YouSee's grundpakke på nuværende tidspunkt,” skriver Bertel Haarder i et brev, der ligeledes er stilet til TDC-direktøren.

0:000:00