Kulturministeren opretter tænketank om musikskoler

Kulturminister Bertel Haarder (V) har oprettet en ny tænketank, der skal komme med anbefalinger til, hvordan musikskolerne kan nå ud til flere børn og unge.

Nikita Selvig

Musikskolerne har fat i de danske børn og unge, men der er behov for nytænkning for at sikre fastholdelsen og at kunne tiltrække endnu flere børn og unge til skolerne. Derfor har kulturminister Bertel Haarder (V) oprettet en ny musikskoletænketank, som skal udpege de væsentligste udfordringer og komme med anbefalinger til, hvordan udfordringerne kan tackles.

Det skriver Kulturministeriet i en pressemeddelelse.

”Musikskolerne er en stor kulturpolitisk succes, men tiden er kommet til at tænke nyt om, hvordan musikskolerne kan komme ud til flere børn og sikre bredden, bl.a. ved at udnytte de muligheder, der ligger i samarbejde med folkeskolen. Også når det gælder musikskolernes vigtige talentarbejde, herunder arbejdet med kønsbalance i rekrutteringen af talenter, er der brug for handling. Derfor nedsætter jeg en tænketank, som skal komme med nye ideer og visioner for både bredde og talent. For mig er bredde og elite hinandens forudsætninger – også på musikskolerne,” siger kulturministeren i pressemeddelelsen.

Altinget logoKultur
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kultur kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00