Debat

Mogens Jensen: Et statsejet TV 2 er bedst for Danmark

DEBAT: TV 2 har den største andel af de danske seere og klarer sig økonomisk godt. Derfor giver det ikke mening at indlede et risikofyldt salg, skriver Mogens Jensen (S).

Der er alt for store risici ved at sælge TV 2, skriver Mogens Jensen (S). 
Der er alt for store risici ved at sælge TV 2, skriver Mogens Jensen (S). Foto: ft.dk
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Mogens Jensen (S)
Medieordfører 

I disse måneder er der igen kommet debat om et eventuelt salg af TV 2.

Det er imidlertid ikke noget, der er på regeringens program. Det står i hvert fald ikke i regeringsgrundlaget. Og det kan jeg godt forstå. For TV 2 klarer sig jo rigtig godt i den danske befolknings ejerskab.

Man er den TV-station, der har den største andel af de danske seere. Man har formået at udvikle tv-kanaler og koncepter, som danskerne gerne vil se. Og senest har TV 2 også fået betydelig succes med sine dramaserier: Rita, Norskov og ikke mindst Badehotellet. TV 2 er samtidig den tv-station, som sender flest dansksprogede programmer.

Fakta
Deltag i debatten!
Send dit indlæg til [email protected] 

I 2014 indeholdt TV 2's samlede programflade 4.993 timers dansksprogede programmer svarende til 70,8 procent af den samlede programsendetid (eksklusive TV 2-regioner). Det er det største antal dansksprogede timer på TV 2 nogensinde. Den tilsvarende andel i 2013 var 59,1 procent. Og økonomisk klarer TV 2 sig også godt. Så jeg forstår ikke, hvorfor nogle er så forhippede på at sælge TV 2.

Alt for store risici ved et salg
Javist – TV 2 har i en globaliseret medieverden også brug for samarbejdspartnere, men man har jo allerede vist, at det kan man godt få – også selv om man er offentligt ejet. Efter Socialdemokraternes opfattelse er der alt for store risici ved at indlede et salg af TV 2.

Det vil være langt sværere at fastholde public service-forpligtelserne overfor en privat kommerciel ejer og dermed det gode dansksprogede indhold, som TV 2 udbyder i dag.

Mogens Jensen (S)
Medieordfører

Det vil være langt sværere at fastholde public service-forpligtelserne overfor en privat kommerciel ejer og dermed det gode dansksprogede indhold, som TV 2 udbyder i dag.

Garantien for at danskproducerede programmer ikke vil blive neddroslet til fordel for mere profitable, udenlandske og mindre unikke programmer, findes ikke.

Jeg tror bestemt, at der vil være ejere af TV 2, der ville kunne forvalte public service-forpligtigelser bedre end andre. Problemet er, at vi ved et salg ikke kan sikre, at det er den type virksomhed, der kommer til at eje TV 2. Vi kan risikere, at det bliver en stor international, kommerciel medievirksomhed, der ingen interesse har i at bevare TV 2 i det format, det har i dag, men forandrer det hen imod et dårligere medietilbud, som man kan se på nogle af de internationale kommercielle kanaler.

TV 2 skal ejes af danskerne 
Det var efter min overbevisning også en af grundene til, at salget glippede sidste gang i 2005. I sidste ende var det ikke muligt at sikre den ejergruppe til TV 2, som man var mest tryg ved kunne videreføre TV 2 med det udgangspunkt, tv-stationen har.

I en globaliseret verden, er det afgørende, at vi prøver at sikre, at nogle af de helt fundamentale ting i vores samfund, herunder leverancen af medieindhold, forbliver på danske hænder,

Derfor er det bedst for Danmark, at TV 2 ejes af danskerne. Det er den stærkeste forudsætning for, at TV 2 kan fortsætte sucessen og levere det public service-kvalitetsindhold, som stationen gør i dag.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Mogens Jensen

MF (S), næstformand for Socialdemokratiet, fhv. minister for fødevarer, fiskeri og ligestilling og minister for nordisk samarbejde
Fagbevægelsens lederuddannelse (LO-Skolen 1999)

0:000:00