Ny medieaftale stiller ingen faste krav til arbejdsvilkår - ærgerligt, siger S-ordfører

Der bliver ikke stillet håndfaste krav om arbejdsforhold hos medievirksomheder, som vil have del i offentlige støttekroner, fremgår det af den nye medieaftale. S-ordfører kalder det ”ærgerligt”, mens Venstre fremhæver det som en politisk sejr.

Regeringen holder som planlagt i dens politiske grundlag fast i store dele af aftalen fra den tidligere regeringsperiode. Men kravene til arbejdsforhold har været et af de punkter, hvor man har måttet foretage nogle markante justeringer for at nå til enighed.
Regeringen holder som planlagt i dens politiske grundlag fast i store dele af aftalen fra den tidligere regeringsperiode. Men kravene til arbejdsforhold har været et af de punkter, hvor man har måttet foretage nogle markante justeringer for at nå til enighed.Foto: Emil Nicolai Helms/Ritzau Scanpix
Karl Emil Frost

I den nye medieaftale bliver der ikke stillet klare krav om overenskomstmæssige arbejdsforhold hos virksomheder, som vil have del i den offentlige mediestøtte.

Kravet var en del af den tidligere medieaftale, som S-regeringen landede kort før valget, men som aldrig nåede at træde i kraft.

Her fremgik det, at det er ”helt afgørende” at sikre ordnede vilkår og arbejdsforhold i medie- og filmbranchen.

0:000:00