Redaktører roser håndsrækning fra ny DR-direktør

MEDIER: Vi har en fælles interesse i troværdig nyhedsproduktion, lyder det fra Politikens kulturredaktør, Mette Davidsen-Nielsen, der ser frem til, at kløften mellem de private medier og DR bliver mindre.

Foto: Lars Helsinghof Bæk/scanpix
Peter Pagh-Schlegel

Brancheorganisationen Danske Medier har længe problematiseret, at DR's nyhedsdækning undergraver de private mediers forretningsmodel.

Jeg går ud fra, at bestyrelsen har ansat den bedste til jobbet. Men det skal ikke være en hemmelighed, at vi fra Dansk Folkepartis side gerne ser, at der kommer noget frisk blod ind i DR’s ledelse

Morten Marinus
Medieordfører, Dansk Folkeparti

Konflikten mellem de to parter spidsede til i maj måned, da den nu afgående nyhedsdirektør i DR, Ulrik Haagerup, sagde til Altinget, at der er et sammenfald mellem de private mediers politiske dagsorden og deres journalistiske dækning. Men nu tyder noget på, at en mild forsoning er under opsejling.

Den nyslåede nyhedsdirektør Sandy French, der starter til august, fortæller til Altinget, at hun ikke er enig i udtalelsen fra sin (snarlige) forgænger. I stedet fremhæver hun, at kampen for et troværdigt mediebillede i Danmark gerne må ske i samarbejde med de private medier.

Altinget logoKultur
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kultur kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00