Om  
Bertel Haarder

Bertel Haarder genopstiller til Folketinget

V-veteranen Bertel Haarder er alligevel ikke færdig i Folketinget. Den 72-årige eks-minister genopstiller efter at have droppet jobbet som generalkonsul i Flensborg. 

Anders Redder

Bertel Haarders efterhånden livslange karriere i Folketinget ser ud til fortsætte ind i næste valgperiode. 

Venstre-veteranen, der første gang kom i Folketinget i 1975 og har rekorden som den længst siddende minister i dansk politik, genopstiller ifølge TV 2 i Sjællands Storkreds.

I slutningen af november 2016 bebudede 72-årige Bertel Haarder ellers, at hans tid i Folketinget var forbi. Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) fandt ikke plads til Bertel Haarder i den nye VLAK-regering og tilbød derfor den afgående kulturminister et job som generalkonsul i Flensborg. 

Til TV 2 sagde Bertel Haarder dengang, at "man kan ikke få en bedre afslutning på et langt politisk liv end at skulle samle de danske kræfter i grænselandet".

Efter kritik fra de lokale i Flensborg endte Haarder dog med at afslå jobtilbuddet, og da hans kreds i mellemtiden ikke er lykkedes med at finde en ny kandidat, melder han sig nu klar til endnu en tørn i Folketinget. 

"Det har jeg det rigtig godt med. Jeg er glad for min valgkreds," siger Bertel Haarder om kandidaturet til TV 2. 

Bertel Haarder har to gange tidligere været opstillet i Sjællands Storkreds. I 2011 fik han 11303 personlige stemmer, mens 5222 vælgere i 2015 satte kryds ved Bertel Haarder.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Bertel Haarder

Fhv. MF og minister (V)
cand.scient.pol. (Aarhus Uni. 1970)

0:000:00