Dødsfald: Forfatter Christian Skov (94)

Den sønderjyske forfatter Christian Skov er død i alder af 94 år. Blandt hans største værker var Ungdom vandrer af snørklede stier, Mit svar til Pilatus og Hein Dør. Mindeordet er skrevet af hans svigersøn, Steen Fiil.

Mikkel Bødker Olesen

Steen Fiil skriver disse mindeord om sin svigerfar, forfatter Christian Skov:

Christian Skov er død i en alder af 94 år efter et fald i sit hjem. Han blev født i Løjt 22. maj 1922 og blev uddannet lærer i Tønder i 1947. Han brændte for sit forfatterskab, der begyndte med de to romaner Ungdom vandrer afsnørklede stier i 1945 og Mit svar til Pilatus i 1946. Succeser hos publikum, men Christian Skov afskrev dem selv som for letbenede. Den alvorlige del af forfatterskabet, som blandt andet bragte ham en indstilling til Nordisk Råds store litteraturpris, adskillige prestigefyldte legater og en livsvarig støtte fra Statens Kunstfond, blev indledt med romanen Hein dør fra 1968.

Christian Skov boede med enkelte afstikkere på Als og i Sønderborg hele sit liv.

Han virkede som lærer i Hobro, Virum, Vester Sottrup og i Sønderborg, inden han i 1969 endegyldigt helligede sig forfatterskabet, støttet af sin hustru Grete, der også var lærer. Han var aktiv i det forfatterejede forlag Attika, men vendte tilbage til Gyldendal, hvor hans ungdomsromaner var blevet udgivet.

0:000:00