Seneste artikler

Esben Lunde om pesticidaftale: Vi passer på grundvandet

SPRØJTEMIDLER: Regeringen har fredag præsenteret en bred politisk pesticidaftale. "Det er vigtigt for os alle, at vi passer på grundvandet," sagde Esben Lunde Larsen. S var gerne gået længere. 

Kræver adgang til Altinget | Miljø 1

Landbruget jubler over ny pesticidaftale

REAKTIONER: Landbrug & Fødevarer kalder ny pesticidaftale for en sejr for miljø og landbrug. Danmarks Naturfredningsforening er omvendt kritisk over, at "Folketinget ikke tager risikoen for grundvand og natur mere alvorligt".

Kræver adgang til Altinget | Miljø

Her er den nye pesticidaftale

DOKUMENATION: Regeringen har netop landet en aftale om en pesticidstrategi frem mod 2021. Få overblik over aftalen her.

Kræver adgang til Altinget | Miljø

Pesticid-aftale på trapperne

SLUTSPURT: En ny aftale om fremtidens pesticid-indsats rygtes lige om hjørnet. Forbud tæt ved grundvandsboringer samt flere tilladelser af pesticider kan være på vej, viser udkast til aftaletekst.

Alligevel eksperthøring om havbrug

HØRING: Der er indkaldt til eksperthøring i sagen om muslingeopdræt og havbrug. Det sker, selvom regeringen i første omgang afviste oppositionens ønske om en høring.  

Kræver adgang til Altinget | Miljø

Friluftsrådet fylder 75

FØDSELSDAG: Friluftsrådet har i år 75 års jubilæum. Det blev onsdag markeret med en konference i Industriens Hus, hvor både Kronprins Frederik, en tidligere og en nuværende miljøminister samt en masse glade foreningsmedlemmer deltog.

Kræver adgang til Altinget | Miljø

Landbruget frygter Grønt Danmarkskort

KRITIK: Regeringen har sendt de længe ventede retningslinjer for Grønt Danmarkskort i høring. Nu kritiserer Landbrug & Fødevarer udkastet i skarpe vendinger. "Vi frygter en brændemærkning af landbrugsarealer," siger viceformand i L&F, Lars Hvidtfeldt. 

Kræver adgang til Altinget | Miljø 2

Grønt raseri over Esben Lundes natur-melding

NATUR: Tre grønne organisationer tordner mod miljøministerens udmelding om, at Danmark ikke kommer til at stoppe tabet af biodiversitet inden 2020.

Kræver adgang til Altinget | Miljø 1