Seneste artikler

Landbrugspakken bærer stort ansvar for ammoniak-kvaler

LUFT: Landbrugspakken er ifølge Aarhus Universitet en væsentlig del af forklaringen på, at dansk landbrug er langt fra at overholde ammoniak-mål. Det er som at tisse i bukserne, mener DN. Målet hæmmer landbruget uanset landbrugspakken, fastholder ministeren.

Kræver adgang til Altinget | Miljø

EU-kommissionen afviser forvirring om grundvandet

GRUNDVAND: Flere gange har landbruget kritiseret Danmarks afrapportering om grundvandets tilstand til EU. Men den kritik afvises ifølge Esben Lunde Larsen af EU-kommissionen.

Kræver adgang til Altinget | Miljø

Professor om ammoniakmål: Landmænd må lukke ned

REGNING: Både Esben Lunde Larsen og landbruget bekymrer sig om omkostningerne forbundet med EU-ammoniakmål. ”Nogle landmænd bliver nødt til at lukke ned,” siger ekspert.

Kræver adgang til Altinget | Miljø

Dansk Detail om planloven: Der er ikke brug for større butikker

TV: Planloven er en lov til fortiden, mener Jens Birkeholm fra Dansk Detail. Detailbranchen søger nemlig mod mindre butikker, og derfor er der slet ikke behov for at etablere større butikker, som den nye planlov vil give mulighed for. Se interviewet her.

Kræver adgang til Altinget | Miljø

Politikere kræver afklaring i grundvand-strid

VAND: De danske EU-indberetninger om grundvand skaber atter debat efter en ny omgang hårde beskyldninger fra Bæredygtigt Landbrug. På Christiansborg er DF bekymret, mens S håber på snarlig afklaring. Radikale ser beskyldningerne som ”sædvanlig forvirringstaktik”. 

Kræver adgang til Altinget | Miljø

Esben Lunde: Ammoniak-mål kan koste Danmark dyrt

LUFTFORURENING: Ny prognose viser, at Danmark får svært ved at leve op til sit eget mål om at reducere udslippet af ammoniak med 24 procent i 2020. Det kan betyde tiltag, der gør ondt på landbruget.

DN om planlov: Vækst på landet frem for hovedstaden

TV: Regeringen burde træde en smule på vækstbremsen i hovedstadsområdet for at få mere vækst i resten af landet. Det er meldingen fra Michael Leth Jess fra Danmarks Naturfredningsforening. Se hele interviewet om planloven her.

Kræver adgang til Altinget | Miljø

Glyfosat frikendes for kræftanklager

SPRØJTEMIDDEL: EU's kemikalieagentur ECHA slår fast, at stoffet glyfosat ikke er kræftfremkaldende.

Kræver adgang til Altinget | Miljø 1