Københavns Universitet

Nationalpark får ny chef

NATUR: Skjoldungernes Land har ansat Anders Bülow som ny direktør pr. 1. januar. Nationalparken rummer et kæmpestort potentiale, siger han.

Kræver adgang til Altinget | Miljø 1

Blå blok vil ændre beskyttede naturområder

NATURPAKKE: Natura 2000-områderne skal tilpasses, så de ikke befinder sig på jordbrugs- og byarealer, står der i naturpakken. Det skal ske i dialog med EU-Kommisionen, men ifølge eksperter bliver det svært ikke at lægge sig ud med EU-direktiverne.

Kræver adgang til Altinget | Miljø

Forskere: Sådan skal man forstå landbrugets rammevilkår

DEBAT: Rammevilkår er et udtryk for fællesskabets præferencer, som de bliver fortolket af politikerne, og de er ikke kun begrænsinger, men sætter også retning på udviklingen, skriver Jesper S. Schou og Per Svejstrup Hansen fra KU.

Biologer fælder dom over naturpakken: Politikerne er begyndt at lytte

NATURPAKKE: Blå bloks naturpakke læner sig i langt højere grad op ad faglige råd end tidligere politiske aftaler, mener en række biologer, der dog alligevel finder mange hår i suppen. Indsatsen for det åbne land får en hård medfart.

Kræver adgang til Altinget | Miljø

Forsker: Landbrug og skovbrug må vige for naturen

DEBAT: De vilde arter af dyr og planter har brug for mere plads, hvor naturen har førsteprioritet. Den ekstra plads kan kun for alvor komme fra landbrug og skovbrug, skriver Hans Henrik Bruun, lektor ved Københavns Universitet.

Kritisk notat får skov-krigen til at blusse op

URØRT SKOV: Ny KU-rapport om biodiversitet i skoven er ikke videnskab, men et ideologisk partsindlæg, lyder den skrappe kritik i et notat fra en række forstfolk. Forfatter bag rapporten afviser beskyldningerne som lodret forkerte.

Kræver adgang til Altinget | Miljø

Forskere sætter ny pris på urørt skov

RAPPORT: En forskergruppe på Københavns Universitet har analyseret, hvad der skal til for at standse tabet i biodiversitet i skovene. 75.000 hektar løvskov bør lægges urørt, og prisen er et trecifret millionbeløb, lyder budskabet. 

Kræver adgang til Altinget | Miljø