Kommuner

Kommuner kæmper med Grønt Danmarkskort

PLANLÆGNING: Begejstringen for at udpege områder til Grønt Danmarkskort er ikke lige stor i alle landets kommuner. Flere bekymrer sig for, at planlægningen bliver tilfældig og efterspørger mere præcise retningslinjer fra staten. Andre kalder kortet ”en gevinst”.

Kræver adgang til Altinget | Miljø

Lejre Kommune: Vi mangler kendskab til effekterne af naturgenopretning

DEBAT: Overvågning og evaluering af naturgenopretningsprojekter høster ikke samme begejstring og medieomtale som ved indvielsen. Men det er vigtigt at prioritere, så vi kan blive klogere på, om det nytter, skriver direktør i Lejre Kommune, Hanne Stensen Christensen.

Enhedslisten: Kortsigtet forsyningsstrategi truer miljøet

DEBAT: Regeringens forsyningsstrategi har fokus på kortsigtede gevinster. Jeg savner en overordnet plan for grøn omstilling i forsyningssektoren, som kommer miljøet til gavn, skriver medlem af KL's teknik og miljøudvalg Jesper Kiel (EL).

Randers: Vi skal have mere miljø for pengene

DEBAT: Etablering af vådområder er godt for både klimatilpasningen, biodiversiteten og kvælstofreduktion. Men kommunerne tvinges ind i en søjletankegang, hvor kun kvælstofreduktion er et gangbart kriterie, skriver Torben Hansen (S) i Randers Kommune.

Kabell: Miljøministeriet giver langefingeren til Københavns borgere

DEBAT: Danmark har i årevis overskredet EU's grænser for luftforurening. Nu har miljøministeriet "løst" problemet ved at flytte luftmålestationen længere væk fra trafikken i København, skriver Morten Kabell (EL), teknik- og miljøborgmester i København.

Horsens Kommune: Konvertering til fjernvarme gør os til herre i eget hus

DEBAT: I Horsens konverterer vi 10.000 huse fra naturgas til fjernvarme. Projektet er positivt for både miljøet og antallet af nye arbejdspladser. I takt med at vi får vores egen energiforsyning, bliver vi herre i eget hus, skriver Horsens borgmester Peter Sørensen (S).