Landbrug

Landbruget jubler over ny pesticidaftale

REAKTIONER: Landbrug & Fødevarer kalder ny pesticidaftale for en sejr for miljø og landbrug. Danmarks Naturfredningsforening er omvendt kritisk over for, at "Folketinget ikke tager risikoen for grundvand og natur mere alvorligt".

Kræver adgang til Altinget | Miljø

Her er den nye pesticidaftale

DOKUMENATION: Regeringen har netop landet en aftale om en pesticidstrategi frem mod 2021. Få overblik over aftalen her.

Kræver adgang til Altinget | Miljø

Pesticid-aftale på trapperne

SLUTSPURT: En ny aftale om fremtidens pesticid-indsats rygtes lige om hjørnet. Forbud tæt ved grundvandsboringer samt flere tilladelser af pesticider kan være på vej, viser udkast til aftaletekst.

Landbruget frygter Grønt Danmarkskort

KRITIK: Regeringen har sendt de længe ventede retningslinjer for Grønt Danmarkskort i høring. Nu kritiserer Landbrug & Fødevarer udkastet i skarpe vendinger. "Vi frygter en brændemærkning af landbrugsarealer," siger viceformand i L&F, Lars Hvidtfeldt. 

Kræver adgang til Altinget | Miljø 2

Landbrugspakken bærer stort ansvar for ammoniak-kvaler

LUFT: Landbrugspakken er ifølge Aarhus Universitet en væsentlig del af forklaringen på, at dansk landbrug er langt fra at overholde ammoniak-mål. Det er som at tisse i bukserne, mener DN. Målet hæmmer landbruget uanset landbrugspakken, fastholder ministeren.

Kræver adgang til Altinget | Miljø

Miljøminister giver S-ordfører skylden for kaotisk år på miljøfronten

HØRT I FOLKETINGET: Den Socialdemokratiske ordfører er bestemt en af dem, der har ansvaret for, at det seneste år på miljøområdet har været kaotisk, sagde miljøminister Esben Lunde Larsen (V) til Simon Kollerup (S) under torsdagens lovbehandling.

Kræver adgang til Altinget | Miljø 1

Vismænd: Landmænd skal betale kvælstof-afgift

KVÆLSTOF: Landbruget bør pålægges afgifter, når fremtidens målrettede kvælstofregulering skal føres ud i livet, mener vismændene. En rigtig dårlig idé, mener landbruget.

Kræver adgang til Altinget | Miljø 2

Trods miljø-bekymringer: S og R stemmer for ny husdyrlov

LOV: Husdyrloven bliver stemt igennem af et bredt flertal i Folketinget, hvor både Socialdemokratiet og Radikale bakker op. Men partierne udtrykker alligevel store bekymringer.

Kræver adgang til Altinget | Miljø